Info voor (nieuwe) ouders

Uw kind mag naar de basisschool als hij of zij vier jaar wordt. Dit is best een grote stap voor een kind. Daarom mag een kind bij ons, een maand voordat hij of zij 4 jaar wordt, alvast enkele dagdelen komen kijken. U ontvangt van ons een welkomstkaart, waarop we vermelden in welke groep en bij welke leerkracht(en) uw kind in de groep komt. U kunt met betreffende leerkracht(en) een afspraak maken. Een kind is leerplichtig als het 5 jaar geworden is.

Voordat we nieuwe leerlingen inschrijven stellen we het op prijs om met ouder(s) en kind(eren) een gesprek te hebben. Tijdens het gesprek wordt u het een en ander verteld over de Prinses Margrietschool en wordt er een rondleiding door de school gegeven. Uiteraard kunt u uw vragen of opmerkingen dan ook kwijt. Een afspraak voor een dergelijk gesprek met rondleiding kunt u maken met Hendri Ham (directeur), Anneke Vernooij (Margrietschool Noord) of Wendy Koster (Margrietschool Zuid).        

Klik hier om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Het is ook mogelijk om bij bovenstaande personen, of per e-mail (infomargrietschool@fluenta.nl), een kennismakingspakket aan te vragen. Wij zullen dit dan z.s.m. toesturen, zodat u zich alvast een beeld kunt vormen van onze school.

Klik hier om een informatiepakket aan te vragen.

Via een inschrijfformulier kunt u uw kind(eren) opgeven. Wij reserveren dan een plek. In een later stadium krijgt u bericht bij wie uw kind in de groep komt en ontvangt u een speciale welkomsttas.

Inschrijfformulier

Wanneer ouders hun kind van een andere school op de Prinses Margrietschool geplaatst willen zien, dan dient met de directie een afspraak gemaakt te worden. Na een ori├źnterend kennismakingsgesprek zullen we mogelijkheden voor plaatsing onderzoeken. Als plaatsing mogelijk is, ontvangen we een uitschrijvingsverklaring van de laatste school met daarbij een onderwijskundig rapport en kan(kunnen) de kind(eren) evt. worden ingeschreven.