Zit je in groep 7 op onze school? Dan doe je in april mee met het verkeersexamen. Omdat groep 8 vorig jaar niet mee kon doen, is dit jaar het examen ook voor groep 8. 

Er zijn 2 examens: een theoretisch examen en een praktisch examen. 

Theoretisch verkeersexamen

Op onze school krijg je verkeersles. Als het goed is ken je de verkeersregels en weet je wat de borden betekenen. Met het theoretisch verkeersexamen krijg je vragen en opdrachten die je kennis over het verkeer testen. We doen dat vanaf dit schooljaar digitaal. Maak je examen goed, dan krijg je een diploma. Het landelijk verkeersexamen staat gepland in maart. Voor 2021 is dit op maandag 29 maart. 

Wil je oefenen? Dan zijn dit handige sites!

 

verkeers

 

 

 

 

Praktisch verkeersexamen

Onze school doet ook mee met het praktisch verkeersexamen! Je gaat dan een bewegwijzerde route fietsen die ongeveer 50 minuten duurt. Deze route is in Nieuwegein Noord. Op verschillende punten kijken ouders hoe jij het doet. Als alle kinderen weer terug zijn, hoor je of je bent geslaagd! Het praktisch verkeersexamen is op donderdag 22 april 2021 (onder voorbehoud van de corona-maatregelen). 

Het is belangrijk dat je een goedgekeurde fiets hebt. Je fiets moet aan verschillende eisen voldoen:

Het is belangrijk om (samen met je vader en/of moeder!) een of meerdere keren de route te fietsen. Zo kun je goed zien wat moeilijke of belangrijke punten zijn waar je extra op moet letten. 

Jullie fietsen de route voor Nieuwegein Noord. Hieronder zie je de routebeschrijving voor Nieuwegein Noord. 

Veel succes met de voorbereiding!

Route Nieuwegein Noord praktisch verkeersexamen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oefen met Trafficteacher de situaties in Nieuwegein!

Alle kinderen van groep 7 kunnen extra goed voorbereiden met behulp van:

TRAFFIC-TEACHER

Klik hierboven om naar het programma te gaan. Je krijgt foto's van verschillende situaties die je tijdens het praktisch verkeersexamen tegenkomt. Kun jij alle vragen goed beantwoorden?!

Je inloggegevens zijn als volgt:

  • Gebruikersnaam: Voorletter van je naam, gevolgd door Achternaam (zonder spatie ertussen). Heet je Klaas de Vries, dan is je gebruikersnaam: KdVries 
  • Wachtwoord: je postcode en huisnummer (achter elkaar)
  • Log in: is als leerling

Voorbeeld:  

  • JKlaassen
  • 3436BC87

De app van VVN

Ook is er nu een app om thuis te oefenen voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Deze app stimuleert dat kinderen thuis, met hun ouders, gaan oefenen voor het praktisch Verkeersexamen. Je start de app op je mobiel via examenapp.vvn.nl  
In vier weken tijd helpt de app kinderen op weg naar het examen, door middel van filpjes, opdrachten en tips. Het resultaat: kinderen weten beter wat ze te wachten staat, ze gaan ( met hun ouders) oefenen en verschijnen zelfverzekerd aan de start van het examen.

Succes!