Op deze pagina houden we u op de hoogte van actueel nieuws en ons beleid / afspraken m.b.t. het corona virus in het schooljaar 2020-2021. 

 

Actueel (laatst bijgewerkt 21 april 2021)

De volgende groepen zijn (uit voorzorg) in quarantaine (in afstemming met de GGD) i.v.m. een positieve testuitslag van een leerling/leerkracht in de groep.

  • Op dit moment zijn er geen groepen in quarantaine.

Als een klas in quarantaine moet, betekent dit niet automatisch dat broertjes/zusjes in andere klassen ook thuis moeten blijven. Alleen als een kind klachten heeft, dan moet het kind thuisblijven. 

Als een leerkracht ziek is en er geen vervanging geregeld kan worden, dan kan het zijn dat een groep thuis moet blijven. Dat vermelden we niet in dit overzicht. Hierover informeren we ouders van betreffende groep via Parro en/of e-mail. 

 

Nieuws m.b.t. zelftesten: 

Momenteel zijn er steeds meer zelftesten beschikbaar bij de apotheek of drogist. We hebben de GGD advies gevraagd over de betrouwbaarheid hiervan. Zij geven aan dat een zelftest bij kinderen geen criterium is om weer naar school te mogen/uit quarantaine te mogen. Deze test is volgens de GGD onbetrouwbaar, heeft geen valide waarde. Zij adviseren om deze test ook niet bepalend te laten zijn bij het wel/niet naar school mogen bij klachten / quarantaine.
Voor het kind kan wel een zelftest gebruikt worden als je als ouders bijv. preventief wilt weten of hij/zij even bij opa of oma op bezoek kan. Maar dus niet voor het wel/niet naar school gaan. Hiervoor is alleen een test via de GGD bepalend. De GGD gebruikt testen die veel betrouwbaarder zijn, de zgn. PCR test en/of antigeen sneltest. Overigens past de GGD sinds kort ook een kindvriendelijke manier van testen toe (niet diep in de neus, maar 1-2 cm.) 

 

Wanneer wel/niet naar school en protocol Prinses Margrietschool: 

We zijn blij dat de kinderen weer naar school mogen. Bij klachten moeten ze echter thuis blijven en adviseren we om te laten testen. 

 Als een leerkracht klachten heeft, dan kan de leerkracht een sneltest doen (tenzij de GGD anders adviseert). Bij een negatieve uitslag kan de leerkracht les geven. 

 

Tip: testuitslag via DigiD
Testafspraken voor kinderen en leerlingen worden meestal telefonisch gemaakt. Het is voor ouders/verzorgers handig om te weten dat je de uitslag van een kind ook via DigiD kunt ontvangen. Het voordeel daarvan is dat ouders/verzorgers niet hoeven te wachten op een telefoontje van de GGD. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp

 

Een positieve testuitslag, wat nu? (7 maart 2021)

Als uw kind een positieve testuitslag heeft, neem dan direct contact op met de directie van school. Dat kan telefonisch (030-6038005 of 06-11732514) of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). We zullen dan vragen naar bijzonderheden en vervolgens contact opnemen met de GGD. 

In samenwerking met de GGD bepalen we de vervolgstappen en stellen we de ouders van betreffende klas op de hoogte. 

Als een leerling in de klas positief getest is, moeten alle klasgenoten en leerkracht(en) in quarantaine. U hoort van ons hoe lang en op welke (5e) dag er getest kan worden. 

Is er sprake van een besmetting in de klas en wilt u uw kind uitleg geven over waarom testen belangrijk is of hoe een test werkt? Het RIVM heeft speciaal voor kinderen hierover een filmpje gemaakt. 

 

Wanneer mag mijn kind wel/niet naar school? (laatst gewijzigd op 14 februari 2021)

Klik hier voor de actuele beslisboom (14 februari 2021) and the English 'decision tree corona'

Kinderen van de basisschool mogen met klachten passend bij COVID-19 niet naar school en blijven thuis.

Dit geldt voor:

  • verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn)
  • en/of hoesten
  • en/of benauwdheid
  • en/of plotseling verlies van reuk of smaak
  • en/of verhoging of koorts boven de 38 graden.

Uitgezonderd zijn kinderen die af en toe hoesten, bekende chronische luchtwegklachten hebben of bekend zijn met astma of hooikoorts (zonder koorts en/of benauwdheid). 

In de volgende situaties blijven kinderen ook thuis:

  • Kinderen die getest worden, blijven thuis totdat de uitslag bekend is
  • Kinderen die bij iemand in huis wonen die naast (milde) klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft.
  • Kinderen met een huisgenoot met COVID-19.

 

Links naar website met meer relevante informatie: 

 Welke informatie is eerder gedeeld? 

 

Tips voor onderwijs op afstand: 

 

 Info/tips van de GGD: