We krijgen regelmatig de vraag om poster voor (buitenschoolse) activiteiten op te hangen. We plaatsen deze informatie op dit deel van de site. 

Activiteiten/ tips voor de komende tijd:

Naschools sport- en beweegaanbod

Mixed Hockey Club Nieuwegein organiseert in april en mei weer een aantal Kids Clinics. Kinderen kunnen op die manier op een gezellige manier gratis kennismaken met hockey, dé buitensport bij uitstek! Uiteraard volgen we strikt de coronamaatregelen.
In bijgaande flyer leest u er meer over.

Veel kinderen kunnen nog steeds niet sporten vanwege de corona maatregelen. Daarom is er de afgelopen tijd elke dag naschools sport- en beweegaanbod georganiseerd voor kinderen van 6-12 jaar. Elke dag een andere sport en in een andere wijk. De behoefte heel groot is voor kinderen om lekker te bewegen. Daarom gaan ze door met het organiseren en aanbieden van naschools sport- en beweegaanbod vanaf maandag 15 februari.

Wil je meer informatie en/of aanmelden? Check deze website. 

Vakantie Games

Deze vakantie zijn de vakantie games er weer! Gezellig meedoen met allemaal leuke en sportieve activiteiten, neem jij je vriendjes en vriendinnetjes mee? We beginnen met een mini-WK voetbaltoernooi, gaan rolstoelbasketballen en leuke spelletjes doen in het park. En dat alles voor kinderen van voornamelijk 4-12 jaar oud! Kom je ook?

Wil je meer informatie en/of aanmelden? Check onze website.  

Kinderwerk MOvactor

In de meivakantie organiseren wij een leuke buitenactiviteit voor de kinderen!
De kinderen gaan in groepjes door de wijk op zoek naar een boef die geld gestolen heeft. Door spelletjes te doen verdienen ze hints, die hen dichterbij de boef brengen. Meer informatie vindt u hier.

  

Andere informatie om te delen: 

Info m.b.t. gescheiden ouders

Villa Pinedo biedt kinderen met gescheiden ouders een online plek waar ze zich thuis kunnen voelen en met andere kinderen van gescheiden ouders over van alles kunnen praten: van praktische zaken tot aan gevoelens. Het is een gemonitord platform (community) waar kinderen steun en advies van andere jongeren met ervaring kunnen vragen. Zie ook www.villapinedo.nl

Wie of wat is MeeleefGezin?

Stichting MeeleefGezin wil kwetsbare jonge kinderen een kansrijke toekomst bieden! De Stichting heeft daarom een informele en preventieve interventie ontwikkeld.

 Wat doen we?

Een meeleefgezin biedt vrijwillig opvang aan een kind (-9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Deze ervaringen dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van deze kinderen en geven ruimte aan een optimale relatieopbouw tussen ouder(s) en kinderen. Het ontlast ouders wat bijdraagt aan hun eigen welzijn en de relatie met hun kinderen. 

  Informatie vindt u in deze folder!

Stichting Leergeld!

Stichting Leergeld Nieuwegein laat alle kinderen meedoen!Stichting Leergeld Nieuwegein laat alle kinderen meedoen!Voor kinderen en jong volwassenen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, woonachtig in Nieuwegein, biedt Leergeld Nieuwegein ondersteuning in de kosten van schoolactiviteiten, schoolkosten, sport(kleding), muziek- en danslessen, zwemlessen, scouting, fiets en een laptop voor het voortgezet onderwijs (in samenwerking met de gemeente Nieuwegein). Bent u in het bezit van de Nieuwegeinstadspas, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor onze ondersteuning. Ook als u in de schuldsanering zit of een inkomen heeft tot 125% van het minimum, kunt u gebruik maken van onze voorzieningen.Zie voor meer informatie de folder van Leergeld Nieuwegein en de website http://www.leergeld.nl/nieuwegein of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 030-2600005 (ma en do van 9.30 – 11.00 uur) email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..