We krijgen regelmatig de vraag om poster voor (buitenschoolse) activiteiten op te hangen. We plaatsen deze informatie op dit deel van de site. 

Activiteiten/ tips voor de komende tijd:

 

Andere informatie om te delen: 

Info m.b.t. gescheiden ouders

Villa Pinedo biedt kinderen met gescheiden ouders een online plek waar ze zich thuis kunnen voelen en met andere kinderen van gescheiden ouders over van alles kunnen praten: van praktische zaken tot aan gevoelens. Het is een gemonitord platform (community) waar kinderen steun en advies van andere jongeren met ervaring kunnen vragen. Zie ook www.villapinedo.nl

 

Wie of wat is MeeleefGezin?

Stichting MeeleefGezin wil kwetsbare jonge kinderen een kansrijke toekomst bieden! De Stichting heeft daarom een informele en preventieve interventie ontwikkeld.

 Wat doen we?

Een meeleefgezin biedt vrijwillig opvang aan een kind (-9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Deze ervaringen dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van deze kinderen en geven ruimte aan een optimale relatieopbouw tussen ouder(s) en kinderen. Het ontlast ouders wat bijdraagt aan hun eigen welzijn en de relatie met hun kinderen. 

Informatie vindt u in deze folder!

 

Stichting Leergeld!

Stichting Leergeld Nieuwegein laat alle kinderen meedoen!Stichting Leergeld Nieuwegein laat alle kinderen meedoen!Voor kinderen en jong volwassenen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, woonachtig in Nieuwegein, biedt Leergeld Nieuwegein ondersteuning in de kosten van schoolactiviteiten, schoolkosten, sport(kleding), muziek- en danslessen, zwemlessen, scouting, fiets en een laptop voor het voortgezet onderwijs (in samenwerking met de gemeente Nieuwegein). Bent u in het bezit van de Nieuwegeinstadspas, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor onze ondersteuning. Ook als u in de schuldsanering zit of een inkomen heeft tot 125% van het minimum, kunt u gebruik maken van onze voorzieningen.Zie voor meer informatie de folder van Leergeld Nieuwegein en de website http://www.leergeld.nl/nieuwegein of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 030-2600005 (ma en do van 9.30 – 11.00 uur) email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..