We krijgen regelmatig de vraag om poster voor (buitenschoolse) activiteiten op te hangen. We plaatsen deze informatie op dit deel van de site. 

Activiteiten/ tips voor de komende tijd:

Mixed Hockey Club Nieuwegein  (MHCN) organiseert in september weer een aantal Kids Clinics. Kinderen kunnen op die manier op een gezellige manier gratis kennismaken met hockey, dé buitensport bij uitstek! Uiteraard volgen we strikt de coronamaatregelen.

In bijgaande flyer leest u er meer over.

 

Lezen via de online Bibliotheek-app (gratis!)

Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen die nog geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en luisterboeken op een telefoon of tablet.

Hoe werkt het? Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid te worden en ook niet te sjouwen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand! Leuk, en handig! Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!

 

 

 Andere informatie om te delen: 

Info m.b.t. gescheiden ouders

Villa Pinedo biedt kinderen met gescheiden ouders een online plek waar ze zich thuis kunnen voelen en met andere kinderen van gescheiden ouders over van alles kunnen praten: van praktische zaken tot aan gevoelens. Het is een gemonitord platform (community) waar kinderen steun en advies van andere jongeren met ervaring kunnen vragen. Zie ook www.villapinedo.nl

Wie of wat is MeeleefGezin?

Stichting MeeleefGezin wil kwetsbare jonge kinderen een kansrijke toekomst bieden! De Stichting heeft daarom een informele en preventieve interventie ontwikkeld.

 Wat doen we?

Een meeleefgezin biedt vrijwillig opvang aan een kind (-9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Deze ervaringen dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van deze kinderen en geven ruimte aan een optimale relatieopbouw tussen ouder(s) en kinderen. Het ontlast ouders wat bijdraagt aan hun eigen welzijn en de relatie met hun kinderen. 

  Informatie vindt u in deze folder!

Stichting Leergeld!

Stichting Leergeld Nieuwegein laat alle kinderen meedoen!Stichting Leergeld Nieuwegein laat alle kinderen meedoen!Voor kinderen en jong volwassenen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, woonachtig in Nieuwegein, biedt Leergeld Nieuwegein ondersteuning in de kosten van schoolactiviteiten, schoolkosten, sport(kleding), muziek- en danslessen, zwemlessen, scouting, fiets en een laptop voor het voortgezet onderwijs (in samenwerking met de gemeente Nieuwegein). Bent u in het bezit van de Nieuwegeinstadspas, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor onze ondersteuning. Ook als u in de schuldsanering zit of een inkomen heeft tot 125% van het minimum, kunt u gebruik maken van onze voorzieningen.Zie voor meer informatie de folder van Leergeld Nieuwegein en de website http://www.leergeld.nl/nieuwegein of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 030-2600005 (ma en do van 9.30 – 11.00 uur) email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..